FÖRELÄSNINGAR KURSERBPH FRISKVÅRD WATER WALKER PERSONLIG TRÄNING BOKA LOKAL

BPH

Innan BPH anmälan

Kom ihåg att läsa igenom reglerna:
Regler för Beteende- och personlighetsbeskrivning Hund - BPH (Pdf)

Det är förarens skyldighet att känna till anvisningarna och gällande dopingreglemente.
Hunden får till exempel inte äta medicin och man kan inte testa en kemiskt kastrerad hund.

Oregistrerad hund som deltar i prov eller på tävling måste inneha en tävlingslicens (TAVLIC) som utfärdas av SKK. TAVLIC-numret ska anges under regnummer i anmälningsformuläret.

När du bokar dig för ett datum är du garanterad en plats först när avgiften kommit in på Hunduddens Träningscenters bankgiro.
Avgiften 1 075:- betalas när du fått din bokningsbekräftelse.
Det kan dröja upp till ett par dagar efter att du skickat din anmälan tills bokningsbekräftelsen kommer.

BG: 629-1934 - Hunduddens Träningscenter
Uppge: "BPH", ditt namn, samt ditt testdatum på betalningen.

Alla anmälningar görs på anmälningsformuläret.
Bokningsbekräftelse och övrig information skickas per mail.

Betala avgiften 1 075:- för att boka din plats. Du är garanterad din plats på beskrivningen först när anmälningsavgiften är oss tillhanda. Om du ångrar din bokning, glöm inte att höra av dig snarast så någon annan får chansen att deltaga. Vid överbokning gäller turordning på inkommen betalning. Om testdagen är fullbokad försöker vi bereda plats på önskat reservdatum.

Avbokning kan ske senast två veckor innan beskrivningen mot en administrativ kostnad på 300:- Vid senare avbokning debiteras hela avgiften om inte ersättare ordnas av deltagaren senast 24 timmar innan testdagen.

Om du önskar testa din hund utan skott kommer du att tilldelas en tidig start på morgonen eller som första hund på eftermiddagen, så att din hund inte behöver höra några skott och du har möjlighet att åka iväg innan nästa hund testas.

När du har fått din bokningsbekräftelse och avgiften är betald, kommer du att få ett PM cirka 1 vecka innan ditt BPH datum. Detta PM innehåller vägbeskrivning, vad du behöver ha med dig samt information om vilka övriga hundar som ska testas vid samma tillfälle.

Kostnad för BPH

På Hunduddens Träningscenter är kostnaden per BPH-beskrivning 1 075:- inkl.moms.
För rasklubbar, kennlar eller sällskap på över 8 deltagare kan ett specialpris ordnas med en bäställare. Då faktureras 1 000:- per deltagare till en ansvarig person som skickar in samtliga deltagares uppgifter på ett excellark senast en månad innan BPH tillfället.

Varför kostar BPH mer på Hunduddens Träningscenter än på andra testplatser?
Hunduddens Träningscenter är en icke momsbefriad organisation, därför går 215:- per deltagare direkt till staten i momsinbetalning. Vi betalar även 32,41% i sociala avgifter på samtliga arvoden till våra funktionärer plus milersättning, biltullsavgift och skatt.
200:- i stamboksföringsavgift per hund går direkt till Svenska Kennelklubben.

Vad får du för pengarna på Hunduddens Träningscenter?
Kom gärna i god tid så du och din hund får en lugn och fin start. Vi föreslår att ni är på plats minst 45 minuter före er utsatta preliminära starttid. Ni har då möjlighet att se en annan hund gå BPH-banan före er. Vid dåligt väder kan vänta inomhus i vår fina skolsal där vi bjuder vi på kaffe, kaka och färsk frukt när du väntar på din tur.

Direkt efter testet får du en muntlig redovisning av din hunds reaktioner och en subjektiv sammanfattning av dess personlighet. Du får även ett skriftligt sammandrag med dig hem.

En kväll under hösten inbjuder Hunduddens Träningscenter till en föreläsning och frågekväll med en beskrivare för er som genomgått BPH-testet. Ni får en fördjupad genomgång kring hundens mentalitet.

Att en mentalbeskrivning under ca 35 minuter inte säger hela sanningen om en hund är vi alla väl medvetna om. Den utgör emellertid ett utmärkt komplement i avelsarbetet för den uppfödare som utnyttjar informationen på ett förnuftigt sätt.

För den enskilde hundägaren kan den ge värdefulla upplysningar eftersom ju bättre kunskaper vi har om den egna hundens mentala egenskaper och personlighet desto lättare förstår vi vår hunds agerande i olika situationer. Vad ska du tänka på om din hund haft starka reaktioner på vissa moment? Hur kan du träna eller hjälpa din hund i så fall? Eller kanske är du bara nyfiken på hundars olika sätt att reagera?

Du kommer att ha möjlighet att ställa frågor kring BPH testet och hundarnas olika reaktioner på momenten. Om du behöver vidare privat konsultation kring specifika problem hjälper vi till med det.

Anmälan till BPH innebär att du ingår avtal med Hunduddens Träningscenter och SKK. Med avtalet som laglig grund lagrar och behandlar Hunduddens Träningscenter dina personuppgifter under en period om högst 90 dagar i syfte att administrera ditt provdeltagande. Efter provtillfället skickas dina personuppgifter samt provresultatet till Svenska Kennelklubben för behandling, lagring och publicering på SKKs Hund- och Avelsdata. Du kan läsa mer om SKKs behandling av personuppgifter genom att klicka på 
den här länken.


 
Datum BPH-beskrivning våren 2020  
     
Fredag 27 mars INSTÄLLT  
     
Fredag 17 april INSTÄLLT  
     
Fredag 24 april INSTÄLLT  
     
Fredag 8 maj INSTÄLLT  
     
Lördag 9 maj INSTÄLLT  
     
Fredag 15 maj INSTÄLLT  
     
Fredag 12 juni FLyttat till den 7 augusti  
     
  Datum BPH-beskrivning hösten 2020  
     
Fredag 7 augusti Fullbokat  
     
Fredag 14 augusti Fullbokat  
     
Fredag 28 augusti Fullbokat  
     
Fredag 11 september Fullbokat  
     
Lördag 12 september Fullbokat  
     
Fredag 25 september Fullbokat  
     
Fredag 9 oktober Fullbokat  
     
Anmäl gärna till reservplats om datumet ni önskar är fullbokat.  

 

Anmäl här: >> anmälningsformulär

 

Läs mer om BPH:

Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund - BPH - SKK informerar

 

bph