FÖRELÄSNINGAR KURSERBPH FRISKVÅRD WATER WALKER PERSONLIG TRÄNING BOKA LOKAL

Barbro Rydén

Ägare och verksamhets-
ansvarig samt hundinstruktör och BPH-beskrivare


Hunduddens Träningscenter är för mig ett drömprojekt som har förverkligts. Ett ställe där vi som älskar hundar kan träffas, träna och få nya kunskaper.

På Hunduddens Träningscenter har jag möjlighet att utnyttja alla mina tidigare yrkeserfarenheter. Jag är en van projektledare som arbetat med utbildning i olika former under många år. Bland annat i mer än tio år som högskoleadjunkt på högskolan för konstnärlig utbildning, Konstfack, samt på Batteri kommunikation. Jag är Adobe Certified Expert och Adobe Certified Instructor.

Hästar var tidigt min stora passion och jag tränade, tävlade och arbetade periodvis som ridinstruktör från sexton års ålder. Förutom detta har jag stor erfarenhet från ett flertal förstaklass-hotell och restauranger i Stockholm, Åre och USA. Hundar har funnits vid min sida sen jag var tolv år och då fick min efterlängtade första egna hund. Därefter har mitt hundintresse bara ökat.

Jag har tävlat aktivt i lydnad med min Rhodesian Ridgeback Mega, som även startade en brukskarriär i spår vid 9 års ålder med bästa resultat. Rex Ventors Mega är en av de mest lydnadsmeriterade Rhodesian Ridgeback genom tiderna. I familjen finns nu tre hundar, Rhodesian Ridgebacken Rex Ventors "Pzingo" som lever en behaglig tillvaro som pensionär och visningshund på kurser, jaktlabradoren "Tiger" som jag tävlar och tränar bruks, jakt, nosework och lydnad med. Samt minstingen "Pommac" en jaktlabrador som är under utbildning.

Jag är utbildad hundinstruktör vid Hundens Hus i Stockholm. För att fördjupa min kunskap som hundtränare har jag gått en tvåårig specialistutbildning hos Eva Bodfält i Stockholm.

Det är lika spännande att hjälpa den nyblivna hundägaren utan erfarenheter som att träna den riktigt specialintresserade tävlingsföraren. Jag är stolt över min pedagogiska förmåga och trivs verkligen i lärarrollen!

Kontakt: barbro@hundudden.com